Vacature stagiair data & analytics
Ervaring opdoen met data-analyse in de HR-branche?
Vacature stagiair data & analytics
Vacature stagiair data & analytics Barneveld (3-6 maanden), vanaf januari 2020

Praktijkervaring opdoen op het gebied van data-analyse? Kom (mee)werken op onze afdeling Development in Barneveld. Jij leert van ons, wij leren van jou!

Dit vragen we van jou

Ben jij die talentvolle student bedrijfskunde of ICT die zijn/haar studiekennis graag in de praktijk wil toepassen? En is data transformeren naar inzicht helemaal jouw ding? Verras ons dan met jouw toegevoegde waarde op het gebied van data interpretatie van ons ERP-systeem.

Om als stagiair data & analytics op onze afdeling Development aan het werk te gaan, stellen we wel een aantal voorwaarden:

  • Jij zit in de laatste fase van een hbo-opleiding richting bedrijfskunde of ICT
  • Je hebt aantoonbare ervaring met Microsoft Navision en Power BI (dit is een pre!)
  • Je hebt kennis van- en ervaring met Microsoft Office
  • Vanaf januari 2020 ben je voor ons beschikbaar

Je werkt graag zelfstandig en verrast ons proactief met relevante resultaten. Daarbij ben je kritisch als het gaat om broninformatie en processen. Uiteraard communiceer jij gemakkelijk. Jouw klantgerichtheid zorgt ervoor dat al onze afdelingen jou snel weten te vinden met hun specifieke opdrachten. Met een flinke dosis ambitie en enthousiasme ben jij een goede aanvulling op ons team.

Wij bieden

Een uitdagende stageplek in ons Development-team van 4 collega's. Het gaat om een periode van 3 tot 6 maanden. Je kunt daarin rekenen op een goede begeleiding. Tegelijk is er veel vertrouwen en ruimte om je werk naar eigen inzicht in te delen.

Je gaat direct aan de slag met wensen van verschillende afdelingen om met ons ERP-systeem informatie te interpreteren en te presenteren. Zo lever je direct toegevoegde waarde aan onze organisatie. Je krijgt dus een concreet project met bepaalde kaders. De bedoeling is dat je er zelfstandig aan werkt, maar ons als Development-team actief en regelmatig bijpraat over je vorderingen en ons voorstellen doet.

Je kunt rekenen op een uitdagende en leerzame stagetijd waarin je veel praktijkervaring opdoet. Je werkt in een enthousiast team en jouw werkplek is in een fijne werkomgeving. Wij zijn een sterk groeiende organisatie met ruim 100 collega’s waarvan je er een groot aantal regelmatig gaat spreken. O ja, en je ontvangt natuurlijk een stagevergoeding. Tijdens onze maandelijkse borrels en uitjes tijdens jouw stageperiode ben je er natuurlijk gezellig bij!

Dit zijn wij

P-services is specialist op het gebied van personeel. Al ruim 16 jaar werken we samen met werkgevers en uitzendbureaus. Wij zijn hun betrouwbare partner als het gaat om uitzenden, payrollen, personeels- en salarisadministratie, verzuimbegeleiding en - speciaal voor intermediairs - backofficedienstverlening. Met al onze kennis en ervaring over arbeidswet en -regelgeving bieden we hulp. Via Jigler.nl verzorgen wij de werving en selectie. Ons online vacatureplatform dat meegroeit met werkzoekenden.

Vanuit onze kantoren in Barneveld (hoofdkantoor), Oss en Heerenveen bedienen we heel Nederland. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever en medewerker is een pre in ons werk. We willen namelijk dat medewerkers juist geïnformeerd aan het werk kunnen, tijdig worden betaald en eerlijke arbeidsvoorwaarden ontvangen. Ook heeft persoonlijk contact onze voorkeur. Steeds meer bedrijven en uitzendbureaus schakelen onze hulp in voor hun personeelsbeleid, daarom maken we een mooie groei door.

Vragen over ons stage-aanbod?

Frank beantwoordt ze graag voor je. Je kunt hem bereiken via onderstaande gegevens.

Naam: Frank van der Lubbe
Functie: Manager strategie & innovatie
Telefoonnummer: 0342 - 40 1 2 09
E-mailadres: f.vanderlubbe@p-services.nl

Direct solliciteren?

Is dit jouw ideale stageplek? Stuur ons dan een inspirerende e-mail via sollicitatie@p-services.nl met de volgende informatie:

  • Jouw cv
  • Een uitgebreide motivatie
  • Studiejaar en studierichting
  • Periode waarin en de dagen waarop je beschikbaar bent